Ajankohtaista

 • Tapiolan koulun ja lukion peruskorjausurakka on valmistunutLähes kahden vuoden mittainen Opintiellä sijaitsevan Tapiolan koulun ja lukion peruskorjaus ja laajennus on saatu päätökseen aikataulun mukaisesti 6.6.2016. Koulun kalustaminen alkaa juhannuksen jälkeen, ja opetus elokuussa 2016.

  Koulurakennus on kaupunkikuvallisesti merkittävä ja peruskorjattu sekä rakennettu uudelleen entisen kaltaiseksi. Koulun muoto on säilynyt, mutta rakenteet ja tekniikka kokonaan uusittu samoin kuin koulua ympäröivä piha.

  Julkisivun rappaus on saatu toteutettua alkuperäisen vaalean värin mukaiseksi. Sisätiloissa on yhdellä käytävällä palautettu myös alkuperäisiä värejä.

  ”Korjaushankkeen lopputulos on erittäin onnistunut”, hankepäällikkö Stefan Lindholm iloitsee.

  Peruskorjattavien A- ja E-osien rapatut julkisivut on purettu ja ulkoseinät eristetty uudelleen. Julkisivut on pinnoitettu rappaamalla vanhan julkisivun mukaisiksi. Vanhat vesikattorakenteet on purettu ja tehty uudet yläpohjan puurakenteet olemassa olevalta betoniholvin päältä.

  Uudelleen rakennettavien rakennusosien rungot ovat pääosin valettua puhdasvalubetonia sekä lisäksi betonielementtejä. Rakennettavissa osissa on noudatettu vanhojen rakennusten muotoja, joita ovat esimerkiksi pihan puolelle sijoitetut kuusikulmaiset luokat. Kuusikulmaisia tiloja on 14. Luokkahuoneita kaikkiaan on 40, ja ne ovat kooltaan 50 - 60 neliötä.

  Uudelleen rakennettavien osien julkisivuissa on kunnioitettu vanhoja malleja ja pinnoitettu ne rappaamalla vanhan julkisivun mukaisiksi. Ikkunat ovat vanhojen ikkunoiden kaltaisia, mutta nykymääräysten mukaisia.

  Laajennuksena on toteutettu viisi ilmanvaihdon konehuonetta. Rakennusosien alle on sijoitettu maanalaisia tekniikkatunneleita noin 200 metriä.

  Peruskorjattava bruttoala on 6 200 brm2 sekä uudelleen rakennettavan ja laajennuksen bruttoala 4 700 brm2. Kokonaisbudjetti on noin 32 miljoonaa euroa.

  Kevyen liikenteen reitit palautuvat ennalleen

  Koulun tonttia ympäröinyt aita puretaan tällä viikolla (viikko 24), ja kevyen liikenteen reitit palautuvat vähitellen entiselleen.

  Koulun vieressä olevan urheilukentän peruskorjaus valmistuu heinäkuun loppuun mennessä. Urheilukentän korjauksen yhteydessä peruskorjataan myös Kaupinkalliontie, Opinpolku ja kulttuurikeskuksen huoltotie.

  Lisätietoja: Hankepäällikkö Stefan Lindholm puh. 043 824 8991, Tilapalvelut-liikelaitos

  Lähde: espoo.fi

  Lue lisää
 • Länsimetro: Länsimetron liikenteen aloittaminen viivästyy – HSL muokkaa uutta bussilinjastoaLänsimetron hallitus sai 10.6. tiedon, että länsimetron liikennettä ei voida käynnistää 15.8.2016. Matkustajaturvallisuuteen liittyvien taloteknisten järjestelmien testausten viivästyminen lykkää metroliikenteen aloitusta.

  "Länsimetron rakentaminen on pitkä prosessi, ja viimeisiä toimia ennen metroliikenteen alkamista ovat kaikkien järjestelmien koekäytöt. Nämä ovat osoittautuneet odotettua vaativammiksi tehtäviksi", kertoo Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen. "Matkustajaliikenteen aloittamista on lykättävä siihen saakka, että käytössä on turvallinen ja toimiva metro. On äärimmäisen valitettavaa, että tästä väistämättä koituu haittaa. Turvallisuus on kuitenkin tärkein."

  HSL muokkaa uutta bussilinjastoa
  Tarkkaa aikaa metroliikenteen käynnistymiselle ei vielä tässä vaiheessa voi sanoa, sillä ennen kuin metro voidaan ottaa osaksi seudun liikennejärjestelmää, sen on täytettävä kaikki turvallisuusvaatimukset. Tämä vaatii kaikkien järjestelmien testaamista ja sitä, että viranomaiset ovat hyväksyneet metron tilat järjestelmineen.

  "Olemme todella pahoillamme matkustajille aiheutuvasta haitasta", sanoo HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi. "Alamme nyt suunnitella Espoon ja Lauttasaaren bussilinjastoa tämän poikkeustilanteen mukaiseksi useamman kuukauden varalle."

  Espoon ja Lauttasaaren bussilinjasto uudistuu joka tapauksessa 15. elokuuta ja HSL muokkaa uutta linjastoa tarvittavilta osin, jotta Etelä-Espoosta, Lauttasaaresta ja Kirkkonummelta saadaan metroa korvaavat yhteydet Helsinkiin. Reittien ja aikataulujen suunnittelu aloitetaan HSL:ssä, ja HSL kertoo asiakkailleen uusista linjoista myöhemmin kesän aikana. HSL on ensi viikon aikana asiasta yhteydessä Etelä-Espoossa ja Lauttasaaressa liikennöiviin bussiyrityksiin. Myös rantaradan junia pyritään pidentämään ruuhka-aikoina elokuun puolestavälistä alkaen.

  Valitettavasti bussiyhteydet Etelä-Espoosta ja Lauttasaaresta eivät kuitenkaan tule olemaan yhtä kattavia kuin nykyisin, sillä uudet bussilinjat on jo kilpailutettu ja sopimukset tehty.

  Nykyiset linjat eivät voi jatkaa liikenteessä 14.8. jälkeen, sillä liikennöitsijöiden kanssa tehdyt sopimukset umpeutuvat pääosin kesäaikataulukauden päättyessä.
  "Teemme kaikkemme, että kaikki pääsisivät kulkemaan mahdollisimman hyvin myös Etelä-Espoossa, Lauttasaaressa ja Kirkkonummella", Rihtniemi sanoo.

  Lisätietoja:
  Länsimetro Oy, toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558
  HSL, toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi, puh. 050 565 8884
  HKL, toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski, puh. 040 520 6710
  Espoon kaupunki, teknisen toimen johtaja Olli Isotalo, puh. 050 593 3359

  Lähde: lansimetro.fi
  Lue lisää
 • VocalEspoo Tapiolassa 5.–11.6.

  VocalEspoo hemmottelee kuorolaulun ystäviä Suomen parhailla kuoroilla ja uusilla kuoroteoksilla.

   

  VocalEspoo-Festivaalilla esiintyvät Suomen parhaat kuorot, muun muassa Ylioppilaskunnan Laulajat, Polyteknikkojen Kuoro, Akademiska Damkören Lyran, Club For Five sekä Tapiolan Kuoro.

  Ohjelmistossa on festivaalin järjestämän kansainvälisen sävellyskilpailun teoksia ja palkittavien teosten kantaesitykset kuullaan avajaiskonsertissa 5. kesäkuuta viiden huippukuoron esittäminä.

  Lisäksi festivaalilla kuullaan Atso Almilan säveltämä teos Aapine, joka pohjautuu murrerunoilija Heli Laaksosen teksteihin.

  Aapine on lounaismurteinen aakkosrunokirja a:sta ö:hön ja se on tarkoitettu mummuille ja mukulille eli mummoille ja lapsille.

  – Idea Aapisen säveltämisestä oli turkulaista Key Ensemblea johtavan Teemu Honkasen. Hän on minulle tuttu Sibelius-Akatemiasta. Olen myös omalla tahollani seurannut hilpeänä Heli Laaksosen työtä, koska olen lapsena viettänyt kaikki kesät Turun saaristossa ja murre on siksi minulle tuttua, Atso Almila kertoo.

  Honkasen toiveena oli, että Almila säveltää teoksen, jossa ovat mukana lapsi- ja nuorisokuoro ja kamarikuoro. Tapiolassa teoksen esittävät Tapiolan kuoro, Key Ensemble sekä kuorokurssilaiset.

  Murre taipui nuoteiksi aika helposti, mutta Almilan mukaan Aapisen kuvien sisällön välittäminen musiikilla oli isompi haaste. Soittimia ei käytetä, vaan kaikki tehdään kuoroilla eli Heli Laaksosen sanoin: Ihmine soi!

  Ennen sävellystyön aloittamista säveltäjä keskusteli runoilijan kanssa siitä, mitä saa tehdä, muokata ja toistaa.

  – Runot ovat aika lyhyitä, joten runoilijan luvalla lauluissa kerrataan joitakin asioita niin että niihin tuli onomatopoeettista materiaalia. Vokaalilaulu tai hyminä säestävät Helin kirjoittamaa tekstiä.

  Aapine käsittää koko elämän kirjon ja sen pitää Almilan mukaan näkyä ja kuulua musiikissa. Eniten häntä viehätti runo, jossa vihjataan Mauno Koiviston ja Tellervon käyvän Turun torilla.

  – Aapisen säveltäminen oli hauska työ. Käytin eri tyylilajeja ja tunnelmia surutta. Mukana on sitä sun tätä jazzahtavasta soundista herkkiin balladeihin. Lähtökohtani oli myös se, että sanoista pitää saada selvää, Almila sanoo.

  – Jos teillä on Aapine kotona kirjahyllyssä, se kannattaa ottaa libretoksi konserttiin, Almila vinkkaa.

  Aapine-konsertti kuullaan 9. kesäkuuta. Ennen konserttia, kello 18.15 järjestetään Tapiolasalin lämpiössä teosesittely, jossa keskustelevat Atso Almila ja konsertin johtaja Teemu Honkanen.

  Lähde: lansivayla.fi

  Lue lisää
 • AINOAn 2. vaihe avautuu keväällä -17

  Uudistuvan Tapiolan keskiössä toimivan kauppakeskus AINOAn laajennusosa on noussut harjakorkeuteen. Kauppakeskuksen toisen vaiheen rakennustyöt valmistuvat keväällä 2017. Liiketilat on vuokrattu lähes kokonaan ja vuokrausaste on jo 90 prosenttia. Kauppakeskuksen kolmannen vaiheen valmistuttua vuonna 2019, AINOA kuuluu pääkaupunkiseudun suurimpien kauppakeskusten joukkoon. Tapiolan keskukseen muodostuu Suomen suurin yhtenäinen kävelykeskusta.

  Kauppakeskus AINOAn vuokrausaste jo 90 prosenttia

  Maaliskuussa 2017 kauppakeskus AINOA kattaa 30 000 m2 liiketilaa sekä noin 50 liikettä. Stockmann-tavaratalo siirtyy tuolloin nykyiseltä paikaltaan AINOAan täysin uudenlaisella konseptilla. Laajennetun kauppakeskuksen päälle rakennetaan uniikkeja asuinhuoneistoja ja viheralueita. Kulkuyhteydet ovat erinomaiset, kun Länsimetro aloittaa liikennöinnin elokuussa 2016 ja kauppakeskuksen yhteyteen 2018 valmistuvan bussiterminaalin läpi kulkee jopa 160 bussia tunnissa. Tapiola on tulevaisuudessa yksi vetovoimaisimpia alueita läntisen pääkaupunkiseudun liikenteellisenä solmukohtana.

  - Erinomaiset liikenneyhteydet mahdollistavat sujuvan liikkumisen niin kevyen ja julkisen liikenteen kuin autoilunkin osalta. AINOAn yhteyteen sijoittuvat pysäköintilaitos, metroasema sekä bussiterminaali. Yhdessä monipuolisten palveluiden kanssa ne tekevät myös tulevien asukkaiden arjesta ainutlaatuisen sujuvaa. Asuntokauppa etenee vauhdikkaasti ja AINOAn päälle rakennettavan Kirjokannen asunnoista on myyty jo yli 40 %, kertoo LähiTapiolan kiinteistörahastojohtaja Kim Särs.

  AINOAn tarjonta monipuolistuu klassikoilla

  AINOAn kävijämäärät kasvoivat viime vuonna peräti 14 prosenttia ja kasvu on jatkunut samanlaisena tänäkin vuonna. Kauppakeskuksessa toimii tällä hetkellä kolmisenkymmentä liikettä ja palvelua, joiden määrä kasvaa reilusti laajennuksen myötä. Stockmannin lisäksi laajennusosaan avautuu myös lääkärikeskus Diacor, Tapiolan apteekki, Nordea sekä alueelle pitkään toivottu suosikki Clas Ohlson. Kahvila- ja ravintolatarjonta täydentyy uusilla mielenkiintoisilla toimijoilla.

  - AINOAn ravintola- ja kahvilatarjonta laajenee makuhermoja kutkuttavasti. Uusia ravintoloita ovat muun muassa gourmet street food -ravintola Fafa’s, Subway sekä Tapiolaan jälleen palaava Pizza Hut uuden konseptinsa siivittämänä. Kahvilatarjontaan oman lisämausteensa tuo suomalainen klassikko Fazer Café sekä legendaarinen Kaisan Café, joka on ollut osa tapiolalaisten arkea jo 80-luvulta saakka, iloitsee kauppakeskusjohtaja Kirsi Borg.

  LähiTapiolan hallinnoima kiinteistöpääomarahasto Tapiola KR III investoi noin puoli miljardia euroa Tapiolan keskuksen kehittämiseen vuosien 2011–2020 aikana.

  Lue lisää
 • Street Food Carnival MENU

  Street Food Carnival sekä paikallisten ravintoloiden keittiöt valtaavat Tapiolan keskuksen viikonloppuna! Köökit auki pe 20.5. klo 12-19 ja la 21.5. klo 11-18. Tutustu viikonlopun menuun etukäteen!

  Myös kansallista Ravintolapäivää vietetään la 21.5., jolloin Heikintorin edustalta löydät oman elämänsä ravintoloitsijoita.

  Street Food Carnivalissa tarjolla:

  BBQ On Wheels
         
    Say CHEESE! -burger
   9 €
    Bacon Burger
   9 €
    Country style fries
   3 €
  Sodas  2,5 €
  Make it a meal! (burger+fries+soda)  13 €
  Bel Gaufres
  The "Galette Bretonne" 8 €
  salty crepe with egg, ham & emmental
  Crepe with smoked salmon, lemon, 8 €
  fresh cream & emmental
  Sample Waffle or sweet Crepe with
  - Strawberry jam 5 €
  - Whipped-cream 5 €
  - Caramel sauce 5 €
  - Delicious white chocolate sauce 5 €
  - Chocolate sauce 5 €
  - Nutella sauce 5 €
  - Vanilla ice cream 6 €
  Specialities Sweet Waffle or Crepe
  - Fresh banana, dark chocolate sauce, 7 €
    nuts & whipped-cream
  - Nutella sauce, coconut, vanilla ice 7 €
    cream & whipped-cream
  - Caramel sauce, vanilla ice cream 7 €
  - Honey, nuts, lemon whipped-cream 7 €
  - Drinks, coffee 2 €
  Fat Tomato - Nordic twist
  Sam McCormikin uuden nyhtökaura-
  konseptin ensiesittely!
  Fisu & Ranet
  Parmesan ranet & kärryn ketsuppi
  ja remolade
  Fish 'n chips & mallasetikka ja remolade
  Turska-scampi varras, ranet ja mieto
  chilimajoneesi
  Kimchi Wagon
  Coconut rice/egg noodles with
  - Coconut ginger CHICKEN
  - Daeji Bulgogi PORK
  - TOFU in red mint curry
  + something new
  Street Gastro
  Smörrebröd (liha/kana/kasvis)
  herkullinen hapanjuureen leivottu leipä
  raikkailla pohjoismaisilla mauilla
  Ranskalaiset
  paikanpäällä tuoreesta perunasta
  tehdyt ranskalaiset
  Pehmis
  The Alexander's
  Hades Gyros
  home made flat bread with greek salad,
  tzatziki and chicken, pork or home made
  falafel

   

  Street Food Carnivalissa mukana myös Käpylän majakan Sushimobiili, Sandro's sekä Thai Papaya!

  Stockmann Meals Street Food
       
   
    Härkäpapu-kasvistasku
    5 €
    Härkäpapu-broilertasku   5 €
         
  Ravintola Grill it!
  Grillattua ylikypsää porsaankylkeä 10 €
  Thai seven -maustettu kanavarras 10 €
  minttujugurtilla, lisukkeita kimchi ja
  tabbouleh
  Funky Burger
  Funky Burger Hot Wings (pieni/iso) 5€/10€
  Funky BBQ Ribs 5€/10€
  Sumo Sushi
  Teriyaki Beef riisillä 11 €
  Yakitori (kanavartaat, 3 kpl) 5 €

   

  Ravintolapäivä 21.5.

  Heikintorilla kotikokeilla tarjolla muun muassa leivonnaisia lapsille ja aikuisille, kuppikakkuja, kotiruokaa, hotdogeja, kakkubaari sekä thaimaalaista, intialaista ja kiinalaista ruokaa!

   

  Lue lisää
 • Espoon Askelmerkit - ympäristötaidenäyttely

  Espoon Askelmerkit – ympäristötaidenäyttely on Espoon Kuvataiteilijat Ry:n (EKT) järjestämä näyttely Tapiolan keskuksessa. Avajaisia vietetään Heikintorin Galleria AARNIssa keskiviikkona 4.5. klo 18-20. Näyttely on esillä 30.9. asti.

   

  Näyttelyhaku tuotti runsaasti tasokkaita teosehdotuksia, joista kuvataiteen ammattilaisista koostuva jury valitsi näyttelyyn yhdeksän teosta. Juryn jäseninä oli ympäristötaiteen läänintaiteilija Anu Miettinen, Espoon kulttuurijohtaja Susanna Tommila, Emman kokoelmaintendentti Henna Paunu sekä mm. Brains on Art – taiteilijakollektiivissa vaikuttava Kasperi Mäki-Reinikka. Teosvalinnoilla on tason lisäksi tavoiteltu myös monipuolista näyttely-yleisöä.

  Näyttelyyn on valittu teos seuraavilta ammattitaiteilijoilta: Päivi Maunu, William Dennisuk, Janne Karjalainen & Saara Kanerva Tamminen, Jaakko Leeve, Margarita Roselló Ramón, Lotta Esko, Enni Kömmistö, Laura Lilja ja Jenni Tieaho. 

  Espoon Askelmerkit–näyttelyllä halutaan kommentoida ja nostaa esille muuttuvan Tapiolan ominaispiirteitä. Osa teoksista luo eksplisiittisen kommentin ympäröivään alueeseen, osa tekee arjesta juhlaa kun taas osa kytkeytyy hienovaraisempaan, hiljaiseen ilmaisuun. Kokonaisuus on monipuolinen, vaikuttava ja puolustaa paikkaansa nykytaiteen vapaan, uusia näkökulmia muodostavan kontekstin sisällä. Teokset nostavat esiin monipuolisia merkityksiä ympäröivästä, esittävät kysymyksiä kenelle kaupunkitila kuuluu, pehmentävät urbaania maisemaa ja haastavat leikkivään yhteistyöhön.

  Näyttely on koko kesän mittainen, yhtenäinen kokonaisuus jossa on mm. pimeässä fosforoivia, katoavia, kasvavia ja kuihtuvia elementtejä sisältäviä teoksia. Ympäristötaide on mielletty laajasti ja mukana on veistoksia, installaatioita, biotaidetta, yhteisötaidetta jne.

  Espoon kaupunki on tukenut näyttelyä kohdeapurahalla. Näyttelylle sponsorina toimii Suomen 3M Oy. Yritykseltä on valittujen taiteilijoiden ollut mahdollisuus saada käyttöönsä laaja-alaisesti materiaaleja. Suomen 3M Oy lahjoittaa myös yleisön valitsemalle taiteilijalle 1000 euroa ja voittaja julkaistaan elokuussa Espoo-päivänä.

  Lue lisää
 • Varaa myyntipaikka Tapiolasta Ravintolapäiväksi 21.5.

  Kansainvälistä Ravintolapäivää vietetään seuraavan kerran lauantaina 21.5. ja haluamme kutsua kaikki oman elämänsä ravintoloitsijat tervetulleeksi Tapiolaan!

  Olemme varanneet tietyt paikat Tapiolan keskuksen alueelta Ravintolapäivään osallistuville, jolloin on mahdollista saada muun muassa pöytä lainaksi ja sähköä ennakkoon varatuille paikoille. Näitä alueen paikkoja on rajatusti, jotka jaetaan ennakkoon ilmoittautuneille. Varaa oma paikkasi Ravintolapäivään la 21.5. Tapiolan Keskuksen alueelle osoitteesta eveliina@tapiolatoimii.fi.
  Lue lisää
 • AINOAn uusi katalogi ilmestynyt!

  Kauppakeskus AINOAn uusi kevät-kesä 2016 katalogi on ilmestynyt!

   

  Lue liikkeiden kuulumisia ja tutustu kevään trendeihin täältä >> tai hae oma lehtesi kauppakeskuksesta!
  Lue lisää
 • Liikenneyhteydet Tapiolan palveluiden ääreen parantuvat

  Tapiolan uudistuminen saavuttaa merkittävän virstanpylvään tulevana viikonloppuna, kun yli 2000 maanalaista paikkaa sisältävä pysäköintilaitos avautuu autoilijoille. Tapiola Parkiin pääsee kätevästi sekä lännestä Etelätuulentieltä että itäiseltä puolelta Tapiolantieltä, puutarhakaupungin historiaa huokuvasta liikenneympyrästä. Uudesta pysäköintilaitoksesta on suora kulkuyhteys kauppakeskus AINOAan.

  Tapiolan palveluiden ääreen pääsee helpommin myös lännestä

  Käynnissä olevan Tapiolan keskuksen uudistushankkeen tavoitteena on osaltaan helpottaa saapumista Tapiolan palveluiden ääreen. Alueen käynnissä olevat rakennustyöt ovat muutaman vuoden hankaloittaneet autoilijoiden kulkua, mutta viikonloppuna uuden Tapiola Parkin avautuessa palveluiden saatavuus autoilijoille helpottuu huomattavasti. Tapiolan pysäköinnin keskittäminen maan alle mahdollistaa aikaisemmin pysäköintinä toimineiden alueiden hyödyntämisen asunto- ja liiketilarakentamiseen.

  Tapiola Parkiin pääsee ajamaan sekä Tennispuiston vierestä Etelätuulentieltä että Tapiolantien suuresta liikenneympyrästä, jonka sisäkehällä on sisäänajo- ja ulosajorampit uuteen parkkihalliin. Tapiolan vuonna 1970 käytöstä poistettu liikenneympyrä palautettiin modernisoituna vanhalle paikalleen vuodenvaihteessa.

  Suomen suurin yhtenäinen kallioon louhittu luolasto

  Tapiola Park on kuuden kiinteistöyhtiön sekä Espoon kaupungin ja Länsimetron omistama kiinteistöyhtiö, jonka suurin omistaja on LähiTapiola. Pysäköintilaitoksen investointi on noin 115 miljoonaa euroa. Tapiola Park on kokonaisuudessaan Suomen suurin yhtenäinen julkiseen käyttöön louhittu luolasto. Parkkihallista on suorat

  liukuporras- ja hissiyhteydet kauppakeskus AINOAan sekä useita hissiyhteyksiä kävelykeskustaan, muun muassa kulttuurikeskuksen ja muiden palveluiden ääreen.

  Tapiolassa on pitkään painittu hajautuneen pysäköinnin ja ahtaiden paikkojen kanssa. Tapiola Park tuo kaikille autolla asioiville suuren helpotuksen – nyt meiltä ei lopu tila kesken. AINOAn asiakkaille se tarkoittaa edullista ja vaivatonta pysäköintiä, ja esteetöntä kulkua sisätiloissa kauppakeskukseen ja takaisin. Länsimetron aloittaessa liikennöinnin elokuussa pysäköintilaitoksesta avataan erilliset tasot liityntäpysäköinnille, josta on suora yhteys metroasemalle, kertoo AINOAn kauppakeskusjohtaja Kirsi Borg.

  Pysäköintilaitoksen suunnittelussa on panostettu yksityiskohtiin muun muassa tiikkipuuta, liuskekiviä ja taustavalaistuja lasipintoja käyttämällä.

  – Tapiola Park on AINOAn tapaan myös arkkitehtoninen kunnianosoitus perinteikkäälle kulttuurikaupunginosalle. Näin laadukasta ja suorastaan kaunista pysäköintilaitosta ei muualla päästä näkemään, sanoo Borg.

  Faktaa Tapiola Park -pysäköintilaitoksesta

  - Kuuden kiinteistöyhtiön sekä Espoon kaupungin ja Länsimetron omistama kiinteistöyhtiö, jonka suurin omistaja on LähiTapiola.
  - Operaattori: Q-Park

  - Arkkitehti- ja pääsuunnittelu: Arkkitehtitoimisto HKP Oy
  - Rakennuttajakonsultti: Indepro Oy

  - Pysäköintilaitoksen investointi on 115 miljoonaa euroa
  - Pysäköinnin yhteydessä on keskitetyt maanalaiset huoltotilat

  - Yli 2000 maanalaista pysäköintipaikkaa: 1680 paikkaa neljässä tasossa (P1-P4), joista kaksi alimmaista metron liityntäpysäköinnin käytössä. Vuonna 2013 avatussa osassa (P0) on 330 maanalaista paikkaa.
  - Liikuntarajoitteisille on varattu 42 paikkaa

  - Vähäpäästöisille autoille on varattu 32  paikkaa
  - Liukuportaita 4 kpl, yleisö- ja tavarahissejä 31 kpl

  - Kokonaispinta-ala: 83 470 m2
  - Tapiola Parkin luolastoon mahtuisi esimerkiksi Helsingin olympiastadion tai neljä eduskuntataloa

  - Materiaaleina hissiauloissa on käytetty tiikkiä, liuskekiveä sekä taustavalaistua lasia ja pysäköintihallin seinät sekä ylimmän tason katto ovat ultramariinin siniseksi maalatut
  - Aukioloajat:
  arkisin ja lauantaina 04.45­–24.00, sunnuntaina 05.45–24.00
  - Pysäköinti maksaa päiväsaikaan 2 euroa/tunti, yöllä 1 euron/ tunti, pitkäaikaiseen ja liityntäpysäköintiin eri hinnoittelu

  - Lauantaina 19.3. Tapiola Park viettää avajaisiaan, jonne on vapaa pääsy. Tarkempi ohjelma luettavissa:
  http://www.tapiolankeskus.fi/TapiolaPark

  Lue lisää
 • Tapiola Parkin avajaisten ohjelma julkaistu!

  Uuden ja upean pysäköintihallin, Tapiola Parkin avajaisia juhlitaan lauantaina 19.3.2016 klo 10-15. Juhlimassa mukana mm. Hevisaurus, Anssi Kela, Maltti ja Valtti sekä Lenni-Kalle Taipale Trio!

  Lue ohjelma osoitteesta tapiolankeskus.fi/tapiolapark ja liity mukaan avajaisten Facebook-tapahtumaan!

  Tervetuloa mukaan! Avajaisiin on vapaa pääsy.

  Lue lisää