Ajankohtaista

 • Torijumppaa torstaisinTervetuloa iloisesti liikkumaan! Torijumppaa torstaisin 11.5.-22.6. Tuulikinsillalla.
  Kaikille sopiva rauhallinen kesäjumppa. Tunnilla jumpataan seisten ja harjoitetaan lihaskuntoa, liikkuvuutta, tasapainoa sekä kehonhallintaa. Maksuton, ei ennakkoilmoittautumista.

  Paikkana toimii Tuulikinsilta, AINOAn vieressä Garden-hotellin puolella torstaisin klo 11.30–12.15, 11.5.–22.6 (huom. ei 25.5.)

  Tervetuloa liikkumaan iloisesti!
  Lue lisää
 • Yllättikö nälkä tai jano?Tapiolan 30 kahvilaa ja ravintolaa sammuttavat janon ja täyttävät vatsat!


  Oheisesta kartasta näet kätevästi Tapiolan keskuksen kahviloiden ja ravintoloiden sijainnit.  Tervetuloa herkuttelemaan! Kahviloiden ja ravintoloiden aukioloajat ja lisätiedot: tapiolankeskus.fi/kahvilat-ravintolat
  Lue lisää
 • Länsimetro tiedottaa: Pelastuslaitos harjoittelee Tapiolassa 10.4. ja 12.4.Länsimetro tiedottaa: Pelastuslaitos harjoittelee Tapiolassa 10.4. ja 12.4. - savua aseman lähistöllä.

  Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos harjoittelee tulipalon sammuttamista ja henkilöpelastusta maanantaina 10.4. Tapiolan asemalla. Harjoitus alkaa klo 9:00 ja kestää arviolta klo 16:00 saakka. Harjoituksia jatketaan myös keskiviikkona 12.4. aamupäivällä.

  Pelastusharjoitukset ovat osa länsimetron käyttöönottoa. Harjoitusten tavoitteena on harjoitella pelastamista länsimetron turvallisuusjärjestelmiä hyödyntäen. Samalla harjoitellaan eri tahojen, kuten pelastuslaitoksen, HKL:n metrovalvomon sekä muun henkilöstön, ensihoidon ja poliisin yhteistoimintaa.

  Savunpoistojärjestelmien testaus edellyttää savun käyttöä, ja harjoitussavu kulkeutuu väistämättä myös maan pintaan harjoituspaikkojen läheisyydessä. Savusta ei tarvitse ilmoittaa hätäkeskukseen - varsinkin, jos kohteen vieressä on jo pelastuslaitoksen ajoneuvoja.

  Aamupäivällä 10.4. savua voi olla havaittavissa Tapiontorin tienoilla, koska tällöin testataan Tapiolan itäistä savunpoistokuilua. Iltapäivällä savua voi puolestaan näkyä läntisen savunpoistokuilun ympäristössä Merituulentiellä ja Urheilupuiston metroaseman suunnalla. Keskiviikkona 12.4. savua voi nähdä Kelohongantien kuilun ympäristössä.

  Osallistuvia pelastusyksiköitä on harjoituksen aikana paikalla runsaasti, joten metroaseman sisäänkäyntien ja kuilujen läheisyydessä liikkuminen voi olla hankalaa. Yleisöä pyydetäänkin välttämään turhaa liikkumista alueella harjoituksen aikana.

  Lisätietoja:
  Palomestari Kalle Ristola, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos, puh 09 8162 8699, kalle.ristola@espoo.fi
  Viestintäjohtaja Satu Linkola, Länsimetro Oy, puh. 046 877 3392, satu.linkola(at)lansimetro.fi
  Lue lisää
 • Yllätysmunia Tapiolassa!Pääsiäispupu on piilottanut yllätysmunia Samporille!
  Tule etsimään pääsiäismunia Sampotorille ja käytä munien edut hyödyksesi alueen liikkeissä!  Lue lisää: tapiolankeskus.fi/pääsiäisrieha tai liity tapahtumaan Facebookissa!
  Lue lisää
 • Huippuesiintyjiä AINOAn avajaisissa!Kauppakeskus AINOA laajenee 16.3. ja avajaisia juhlitaan sunnuntaihin saakka! Luvassa ohjelmaa ja huippuesiintyjiä.


  AINOAn laajennusosaan avautuu uuden sukupolven Stockmann-tavaratalo sekä 20 muuta uutta liikettä ja palvelua. Ravintolatarjontaan oman mausteensa tuovat mm. Street Gastro, Chalupa, Pizza Hut, Subway, Fafa’s, Fazer Café sekä Jungle Juice Bar. Tapiolan legendaarinen Kaisan Café avautui AINOAn 1. kerrokseen tammikuussa ja Espoon ainoa Sandro-ravintola avaa upean ravintolansa AINOAn vierelle toukokuussa. Tutustu AINOAn laajennukseen ja uusiin liikkeisiin: www.ainoatapiola.fi/rakentuu

  Pääesiintyjinä avajaisissa nähdään torstaina 16.3. Anna Puu sekä Putouksesta tutut Aina Inkeri Ankeinen ja Ratiomies Murosen Kari, perjantaina 17.3. JVG ja Lucas, lauantaina 18.3. Hevisaurus ja Muumit sekä sunnuntaina 19.3. Tubettajien Meet & Greet -tapahtuma!

  Tutustu avajaisten koko ohjelmaan täältä >>
  Lue lisää
 • Ihanaa Ystävänpäivää 14.2.!Nappaa tästä talteen ystävänpäivän tarjoukset!

  Timanttiset
   
   Kaikki ystävänpäivälahjat -25 % ovh:sta. Voimassa 9.–14.2.
   
   Nyt Pandoran ystävänpäivä-uutuuksia Tapiolan Timanttisilla!

   Peura

  Ihanat silkkipuuvillahuivit kevään herkullisissa väreissä ja kuoseissa hintaan 9,90 €/kpl

  Kaisan Café

  Ystävänpäiväksi suunniteltu vadelma-suklaapala 2,5 €

  Marimekko

  Ystävänpäivä-etuna kaikille ostaville asiakkaille Suomi100-juhlavuoden sinivalkoinen kassi kaupan päälle!

  MyFit

  Kaverin kanssa liittyessä, aloitusmaksu 0 € sekä helmikuu veloituksetta! Voimassa 13.–14.2.

  Stockmann Tapiola

  Hemmottele ystävääsi hyvällä suklaalla! Lindt Lindor balls maitosuklaapallot sydänrasiassa 5,85 € ja Fazer Geisha sydänrasaissa 6,50 €

  Espoon Kaupunginteatteri

  Ystävän kanssa teatteriin! Äidinmaa-musikaali pe 24.2. klo 19, kaksi lippua yhteensä 70 € (norm. 44 €/kpl). Tarjous voimassa 14.–24.2. ja se koskee vain uusia varauksia. Espoon Kaupunginteatteri lipunmyynti 09 4393 388 ma-pe klo 11-17

  Otso Apteekki
  Aqualan L 200g 7€
  Avene cold cream 2 yhden hinnalla
  D-max 20mikrog. 300 tbl 12,50 € (salmiakkin makuinen)

  Taidelainaamo
  Lainaamossa tarjoilua lapsille ystävänpäivänä klo 11–18, lisäksi 14.2. arvotaan taidelainaamon lahjakortti! Taidelainaamo toimii Heikintorilla, Galleria AARNIn yhteydessä, tervetuloa!
  Lue lisää
 • Pienoisrautatien ajoajat helmikuussaPienoisrautatie Heikintorin 1. kerroksessa vielä helmikuun ajan.
  Helmikuun ajopäivät:

  La 11.2. Tapiolan Talvirieha klo 10-16
  Ke 15.2. klo 16-19
  La 18.2. klo 11-16
  Ti 21.2. klo 15-19
  La 25.2. klo 11-16
  Lue lisää
 • Ebeli juhlistaa 20-vuotiasta taivaltaan

  Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinja Ebeli täyttää tänä vuonna 20-vuotta ja juhlistaa historiaansa järjestämällä ainutlaatuisen “Mä lehden luin” -konserttisarjan Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Esityksen sävellykset ja sanoitukset ovat Ebelin oppilaiden käsialaa ja produktiota on ollut tekemässä joukko maamme huippumuusikoita Marzi Nymanista Susanna Haavistoon.


  Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinja Ebelissä on nyt jo 20 vuoden ajan kasvanut tulevia musiikin ammattilaisia sekä niitä, joille musiikista on tullut elinikäinen, tärkeä harrastus. Suomen eturivin muusikoiden kanssa workshop-työskentelynä syntyneet kappaleet nivoutuvat juhlakonsertissa eheäksi näyttämölliseksi kokonaisuudeksi, jonka tähtinä loistavat Ebelin laulajat ja soittajat. Esityksessä on mukana 12 solistin lisäksi kuoro ja juhlayhtye, joita ovat ohjanneet Ebelin omat opettajat laulaja Mirja Mäkelä sekä Trio Töykeät -yhtyeestä tutut muusikot basisti Eerik Siikasaari ja rumpali Rami Eskelinen. Ilmaisutaidon opettajina ja esityksen vetäjinä ovat toimineet musiikin ja teatterin konkarit Eija Ahvo ja Susanna Haavisto. Espoon kuvataidekoulun oppilaat ovat puolestaan luoneet konsertin visuaalisen maiseman. Juhlakonsertin nimi "Mä lehden luin" viittaa sanoituksiin, jotka ovat saaneet innoituksensa sanomalehtien sivuilta. Esityksen punaisena lankana onkin nuorten näkökulma ajankohtaisiin ilmiöihin.


  Ebeli tunnetaan laadukkaasta opetuksestaan, josta vastaava opettajakunta koostuu aktiivisesti keikkailevista musiikin ammattilaisista. Ebelissä on varttunut monia musiikin huippuosaajia kuten laulaja Jippu, pianisti Lenni-Kalle Taipale ja trumpetisti Verneri Pohjola. Ebeli ehti toimia pitkään itsenäisenä opistona kunnes se vuonna 2010 liitettiin osaksi Espoon musiikkiopisto EMO:a. Liittymisen myötä oppilasmäärää on voitu kasvattaa ja opetustarjontaa monipuolistaa. Nykyisin oppilaiden on muun muassa mahdollista tutustua studiotyöskentelyn saloihin omien kappaleiden äänittämisen myötä ja opiskella big band -soiton taitoja Ebeli Big Bandin riveissä. Oppilaitoksen ideologiaan on perustamisesta asti kuulunut itse soittamiseen keskittyminen, sillä perustajansa Martti “Mape” Lappalaisen (k. 2011) sanoin “soittamaan oppii soittamalla”. Siksi Ebeli järjestääkin oppilaillensa runsaasti esiintymismahdollisuuksia ympäri vuoden; esimerkiksi jokavuotisella April Jazz -festivaalilla sekä juhlakonsertin “Mä lehden luin” -kaltaisissa produktioissa.


  Näytökset Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa:
  Perjantai 27.1. klo 18.00
  Lauantai 28.1. klo 15.00 ja 18.00
  Sunnuntai 29.1. klo 13.00 ja 16.00

  Näytöksen kesto: 60 min.


  Liput 10/5 € ovelta.
  Alennusryhmät: alle 12-vuotiaat lapset,
  työttömät, eläkeläiset ja opiskelijat.
  Ennakkovaraukset: info@ebeli.info


  Lisätietoa:

  Mirja Mäkelä, Ebelin linjanjohtaja
  mirja.makela@ebeli.info, 050 367 6163

  Lue lisää
 • Muutoksia ajoneuvo- ja kulkureitteihin tammikuussa 2017Tapiolan keskuksen kehittämishankkeen rakennustöistä johtuen tammikuun alussa aloitetaan Itätuulenkujan kannen, Stockmannin kodinosaston ja Sampokujan purkutyöt.

   

  Itätuulenkujan kantta puretaan yhteensä 130 metrin matkalta. Itätuulentien läpiajoliikenne on katkaistu väliaikaisesti tammi-helmikuun ajan, jolloin korvaavana yhteytenä suositellaan Revontulentietä.

  Sampokujan ja Stockmannin kodinosaston purkutöistä johtuen kevyt liikenne ohjataan Stockmannin ja Ainoan laajennusosan välistä kävelytietä pitkin oheisen kartan mukaisesti. Sampokuja pysyy käytettävänä Stockmannin pääovelta Deliin saakka.

  Stockmann palvelee nykyisellä paikallaa normaalisti maaliskuun puoleen väliin saakka, jolloin Stockmann muuttaa täysin uusiin tiloihin kauppakeskus AINOAn laajennusosaan. Etola ja Kirpputori Toinen Kierros muuttavat Länsikulmaan osoitteeseen Länsituulentie 1. Kaisan Cafe avaa kahvilansa kauppakeskus AINOAn 1. kerrokseen tammikuun lopulla.

  Itätuulentien liikenne

  Purkutyöt vaikuttavat ajoneuvoliikenteeseen tammi-helmikuun ajan, jolloin Itätuulentie ei ole läpiajettava ja liikenne ohjataan Revontulentien kautta 2.1. alkaen. Tonteille ajo mahdollistetaan koko ajan, mutta alueen läpi ei enää pääse ajamaan entisellä tavalla. Maastossa muuttuneista liikennejärjestelyistä tiedotetaan opastekyltein. Myös Stockmannin kodinosaston ja entisen Etolan alla olevat pysäköintipaikat poistuvat käytöstä, ja jatkossa pysäköinti ohjataan Tapiola Parkiin (sisäänajo Itätuulentien länsipäädyssä osoitteessa Etelätuulentie 1).

  Lisätietoa:
  Espoon kaupunki, Tekninen keskus
  Teknisen ja ympäristötoimen asiakaspalvelu: 09 816 25000

  Lue lisää
 • Pienoisrautatien tammikuun ajoajatAlppirautatieharrastajien Suomen suurimman pienoisjunarakennelman näyttelyajankohdat tammikuussa Heikintorilla.
  Paikkana Heikintorin kauppakeskuksen 1. kerros.
   
  Joulukuun viimeinen ajoaika on la 31.12. klo 11–16.
   
  Tammikuun ajot:

  Ti 3.1. klo 14–19 
  Ke 4.1. klo 14–19
  Ti 10.1. klo 16–19
  La 14.1. klo 11–16 
  Ti 17.1. klo 16–19
  La 21.1. klo 11–16
  Ti 24.1. klo 16–19  
  La 28.1. klo 11–16

  Helmikuun ajoajat julkaistaan helmikuun alussa. Hyvää uutta vuotta 2017!
  Lue lisää